PlayStation 4 verkoop - 17.7 miljoen exemplaren verkocht

  Sony heeft haar jaarcijfers voor het fiscale jaar van 2015 uitgebracht. Hieruit blijkt dat de wereldwijde PlayStation 4 verkoop het afgelopen jaar 17.7 miljoen keer is gebeurd.

  De PlayStation 4 verkoop alleen levert Sony al een omzet op van 13.7 miljard dollar. Ten opzichte van het voorgaande jaar is dit een omzetstijging van 11.8%. Overigens wordt de PlayStation 3 steeds minder verkocht, maar door de stijging van de PlayStation 4 verkoop, wordt dit meer dan goed gemaakt in de boeken.

  Een voorspelling voor het nieuwe fiscale jaar is nog niet bekend, maar gezien het feit dat in 2014 14.8 miljoen exemplaren werden verkocht en het afgelopen jaar al 17.7 miljoen exemplaren, verwachten analytici dat de stijgende lijn ook dit jaar weer doorgezet zal worden. Die uitspraak wordt ook gerechtvaardigd met een aantal grote releases die voor dit jaar op de planning staat, waaronder Uncharted 4 op 10 mei en No Man's Sky 22 juni.

  PlayStation 4 verkoop gestegen, totale omzet leidt tot winst

  De totale omzet van Sony leidt dit fiscale jaar tot een winst van 1.36 miljard dollar. Dit is opgebouwd uit alle verschillende takken die Sony binnen haar bedrijf heeft. De volledige omzet van het bedrijf stond vorig jaar op ruim 74 miljard dollar.

  No Man's Sky

  Verkijgbaar vanaf 10 august 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.