PlayStation 4 Pro hardware heeft 1 extra GB RAM

  De PlayStation 4 Pro hardware is niet alleen voorzien van een snellere CPU. Ook één extra gigabyte aan RAM geheugen is een verbetering op de standaard modellen. De PS4 Pro verschijnt op 10 november en zal ondersteuning bieden voor features als een 4K-resolutie en HDR.

  Normaliter kost het ongeveer 1 gigabyte om tussen een game en het PlayStation menu te kunnen switchen. Door deze uitbreiding, komt er bijna een hele gigabyte vrij op het originele GDDR5 geheugen voor onder andere de berekeningen in spellen. Het gaat bij deze uitbreiding om 1GB van het langzame en conventionele DRAM-type. Dit vertelde Mark Cerny, leidinggevende hardware-architectuur bij Sony, aan IGN.

  Verdere details PlayStation 4 pro hardware

  Verder meldt Cerny dat games op de PlayStation 4 Pro hardware een extra 512 megabyte aan geheugen kunnen gebruiken. Wat het totale beschikbare geheugen voor de games naar 5.5 GB brengt:

  "Spellen hebben iets meer geheugen, 512MB om precies te zijn, en meeste daarvan wordt gebruikt voor verschillende buffers om hogere resoluties en graphics te renderen. Voor de rest verandert er niet veel, maar ziet het er vooral veel beter uit."

  In december werd bekend dat games met 4K en HDR-ondersteuning een speciaal PS4 Pro label krijgen op de verpakking. Hier staat nog een overzicht waar de PS4 Pro al online te reserveren is.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.