PlayStation 4 moet winstgevender worden dan PS2

  Kaz Hirai, CEO van Sony, verwacht dat de PlayStation 4 winstgevender wordt dan de PlayStation 2. Dat liet hij weten tijdens een meeting met investeerders, waarvan verslag werd gedaan door Impress Watch.

  Volgens het Impress Watch-artikel (vertaald door Eurogamer) heeft Hirai tegen investeerders gezegd dat de PS4 waarschijnlijk een beter resultaat zal opleveren dan de in 2000 uitgebrachte PlayStation 2. "Het is aannemelijk dat de PS4 het platform wordt dat de winst van de PlayStation 2 zal overschrijden", aldus de voormalige baas van afdeling Sony Computer Entertainment.

  De PlayStation 2 is nog altijd de best verkochte gameconsole aller tijden, met ongeveer 155 miljoen verkochte exemplaren. Alleen de Nintendo DS komt daarbij in de buurt: voordat diens productie werd gestaakt waren er daar meer dan 153 miljoen van over de toonbank gegaan.

  Sony verwacht 17 miljoen PlayStation 4-consoles te verkopen in het komende jaar. Sinds de lancering in november 2013 zijn er ruim zeven miljoen PS4's verscheept.

  Bovendien verwacht Sony, naast de winst die iedere verkochte console met zich meebrengt, veel inkomsten te genereren uit het PlayStation Network. Dit gegeven wijst erop dat Hirai niet zozeer voorspelt dat de PS4 in aantallen de PS2 zal overtreffen, maar dat de winst uiteindelijk hoger zal uitvallen door inkomsten uit het PlayStation Network en andere Sony-diensten.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.