Playstation 4 firmware update krijgt remoteplay voor Mac en pc

  De nieuwe features van de aankomende PlayStation 4 firmware update zijn bekendgemaakt. Sony laat op zijn blog weten wat er met de nieuwe update allemaal veranderd gaat worden. Een van de belangrijkste nieuwe features is dat het vanaf de aankomende update mogelijk is om remoteplay op je pc en Mac te gebruiken.

  Wat deze nieuwe remoteplay functie precies inhoudt, wordt niet helemaal duidelijk op de Blog van Sony. Maar als we de geruchten over deze nieuwe feature moeten geloven, werkt het ongeveer hetzelfde als de streamingdienst van Steam. Met Steam kun je vanaf je pc naar een ander apparaat in je huis streamen zodat je daarop kunt spelen. De nieuwe feature voor PS4 zou ongeveer hetzelfde werken, maar dan vanaf je PlayStation naar je pc of Mac.

  Je spelcomputer wordt een stuk socialer met de Playstation 4 firmware update

  Playstation 4 firmware update 3.50 heeft de codenaam Mushashi meegekregen en gaat zich meer richten op het sociale aspect in je PlayStation 4. Een van de nieuwe features is dat je een melding krijgt zodra een van je vrienden online komt op het PSN. Ook kun je het account van je PlayStation op offline zetten, wat voor mensen die singleplayer games spelen een uitkomst is. Met deze feature heb je geen last meer van meldingen terwijl je aan het gamen bent.

  Als je elkaar altijd misloopt op PSN, heb je nu de mogelijkheid om daar een einde aan te maken. Met de PlayStation 4 firmware update heb je nu de mogelijkheid om playdates in te plannen. Zodra je zo'n user scheduled event, zoals Sony het zelf noemt, inpland word je meteen toegevoegd aan een game zodat je direct van start kunt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.