PlayStation 4 backward compatibility gaat niet gebeuren

    Sony heeft wederom aangegeven dat een eventuele PlayStation 4 backward compatibility niet gaat gebeuren. Al in juni gaf Sony aan dat zij het doorvoeren van backward compatibility niet zagen zitten, maar er is nu wederom bevestiging.

    Jim Ryan, die aan het hoofd van PlayStation Europe staat, gaf in juni al aan dat de PlayStation 4 niet zoals de Xbox One een backward compatibility zou krijgen. Ook Sony baas Shuhei Yoshida gaf dit destijds aan. De allereerste versies van de PlayStation 4 waren destijds wel back ward compatible, maar daar werd nauwelijks gebruik van gemaakt, aldus Sony.

    Nee, geen PlayStation 4 backward compatibility

    Tijdens een vragenrondje op Paris Games Week konden geĂ¯nteresseerden vragen stellen aan Yoshida. Zo vroeg een Franse fan of er ondanks het eerdere tegenbericht er alsnog plannen waren voor een PlayStation 4 backward compatibility in een tweet. PlayStation Frankrijk antwoordde hierop met een filmpje van Yoshida waarin hij de vraag ontkent met een no.

    De Xbox One krijgt komende maand een backward compatibility optie. Xbox One bezitters kunnen dus vanaf volgende maand hun oude games van de Xbox 360 spelen op de Xbox One. Als je dus je oude PlayStation games wil spelen, moet je toch echt het stof van je PlayStation 3 afblazen.

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.