PlayStation 4.5 details mogelijk bekendgemaakt en krijgt codenaam NEO

  De PS4.5 is een van de hardware ontwikkelingen die de Playstation bezitter dit jaar bezighoudt. Er is al een groot aantal geruchten over de verbeterde versie van de console van Sony, maar het volgende is bevestigd vanuit meerdere bronnen. Er is een aantal PlayStation 4.5 details bekendgemaakt.

  Een aantal bronnen heeft aan Giantbomb nieuws verschaft over de Playstation 4.5, en deze zijn in zulke details uitgewerkt dat die informatie niet zo maar uit de lucht komt vallen. De PS4.5 zal de projectnaam NEO meekrijgen en dat is vanuit meerdere kanten bevestigd. Daarnaast krijgt de Playstation een upgrade in CPU, GPU en RAM.

  PlayStation 4.5 details 'bevestigt' 4K

  De NEO zal een hogere kloksnelheid krijgen en een verbeterde videokaart om het maximale uit de aankomende console te halen. Daarnaast krijgt de Playstation NEO een iets beter RAM geheugen. De specificaties waar het over gaat staat hieronder.

  • CPU: 8 Jaguar Cores 2.1GHz
  • GPU: AMD GCN, 36 Cus 911MHz
  • RAM: 8 GB GDDDR5, 218 GB/s

  Sony zal met de Playsation NEO geen gamers buitensluiten. Zo zullen games niet alleen voor de NEO stand gemaakt worden, waardoor iedereen toegang heeft tot deze games. NEO zal games kunnen afspelen in 1080p op HDTV’s en ook 4K ondersteunen. Het betekent niet dat games 4K-resolutie moeten ondersteunen om op de console af te kunnen spelen.

  De Playstation 4.5 details gaan nog verder. Zo zal de console ongeveer een prijs van 400 dollar meekrijgen bij release en de prijs van de huidige Playstation 4 nog iets naar beneden gaan. Games die later dan dit oktober zullen uitkomen, zouden NEO moeten gaan ondersteunen. Over een mogelijke release datum is nog niet veel bekend.

  Al gaat het nog steeds om bevestigingen van bronnen buiten Sony, dit is het meest gedetailleerde bericht over de Playstation 4.5 details, die dus vanaf nu NEO zal heten. Het wordt nu dus wachten op een tegengeluid van Sony zelf.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.