PlayStation 4 meer dan 100 miljoen keer verkocht en breekt record

  Sony heeft meer dan 100 miljoen PlayStation 4 consoles verkocht. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt met haar kwartaalcijfers. In de periode april tot en met juni zijn er 3.2 miljoen PlayStation 4-exemplaren over de toonbank gegaan, waarmee het totaal verkochte PlayStation 4 consoles boven de legendarische grens komt.

  Uit de kwartaalcijfers van Sony blijkt wel dat de verkoop van de PlayStation 4 ietwat terugloopt, maar de console is dan ook al bijna zes jaar lang op de markt. Volgens analist Daniel Ahmad is de PS4 de console die het snelste 100 miljoen exemplaren verkocht. De PlayStation 2 deed er namelijk vijf jaar en negen maanden over om de mijlpaal van 100 miljoen te bereiken, terwijl de PlayStation 4 verkoop binnen vijf jaar en zeven maanden de grens wist te doorboren.

  De console van het Japanse bedrijf doet het al jaren goed. Vorig jaar waren er nog 82 miljoen verkochte exemplaren van de PlayStation 4 en dat kwam toentertijd vooral door "uitstekende third-party titels" en God of War.

  PlayStation 4 verkoop na 100 miljoen nu in haar laatste levensjaren

  Sony heeft een tijdje geleden al wel gezegd dat de PlayStation 4 haar laatste levensjaren ingaat. De ontwikkelaar annex uitgever is dan ook druk bezig met de opvolger, de PlayStation 5. Die console zou 8K graphics hebben, SSD-opslagruimte en backwards compatibility met PlayStation 4-titels. Een releasedatum voor de PlayStation 5 is er nog niet.

  De XGN Redactie denkt zelf dat de PlayStation 5 aan het einde van 2020 in de schappen ligt.

  God of War

  Verkijgbaar vanaf 20 april 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.