PlayStation 3 stopt productie in Japan

  PlayStation 3 stopt productie in Japan. De console gaat geen nieuwe PlayStation 3 modellen meer maken. Op deze manier wordt langzaam het onderhoud van de console stopgezet.

  Sony trekt de stekker uit de PlayStation 3. Het bedrijf zal stoppen met het maken van nieuwe modellen in Japan. Dit zal betekenen dat de levensduur van de PlayStation 3 zijn einde nadert. Met de stop van productie in Japan zal Europa vast ook binnenkort aan de beurt zijn.

  PlayStation 3 stopt productie in Japan

  De stop van de productie komt niet als een verbazing. De Xbox 360 console is van dezelfde generatie en stopte vorig jaar al met de productie. De PlayStation 3 kwam in november 2006 uit in Amerika en Japan, hierna werd de console verkrijgbaar voor de rest van de wereld in maart 2007. Sony heeft altijd beweerd de console voor zeker tien jaar te ondersteunen, een belofte die dit jaar is vervuld.

  Het is nog steeds mogelijk om online te spelen op de PlayStation 3. Nu met de stop van de productie kan je de console niet meer nieuw in de winkel verkrijgen. Of Sony uiteindelijk gaat stoppen met het ondersteunen van de online-mogelijkheden van de PlayStation 3 is nog maar de vraag.

  De PlayStation 4 bestaat ondertussen alweer drie jaar. Samen met de Xbox One zijn dit de huidige varianten van de bekende consoles. Met de productiestop van de PlayStation 3 is het definitief tijd om afscheid te nemen van de oude generatie.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.