PlayerUnknown's Battlegrounds release is GTA V voorbij op Steam

  De PlayerUnknown's Battlegrounds release is ontzettend populair onder PC-gamers. De game is GTA V zelfs voorbij op de lijst 'meest gespeeld door gamers op hetzelfde moment'. Dat is opmerkelijk omdat het spel nog niet eens officieel uit is.

  De PlayerUnknown's Battlegrounds release wint steeds meer terrein op de Steam-gerelateerde lijsten. Het spel staat nu op vierde plek van Steams meest gespeelde games. Het gaat hierbij niet om het aantal verkopen maar om het aantal spelers dat op hetzelfde moment de game speelt. Deze week behaalde Battlegrounds een record van ruim 382 duizend spelers.

  PlayerUnknown's Battlegrounds release

  Met dat aantal is het dus het immens populaire Grand Theft Auto V voorbij gestreefd, de game van Rockstar heeft een record van ruim 360 duizend spelers op hetzelfde moment. Battlegrounds is hard op weg om Fallout 4 in te halen maar heeft daar nog wel een lange weg in te gaan want de game van Bethesda heeft een record van ruim 471 duizend spelers.

  Mocht het spel Fallout 4 hebben ingehaald, heeft het nog een schier onmogelijke taak om ook Dota 2 en Counter-Strike Global Offensive in te halen. Op Twitter bedankt Brendan Greene, de bedenker van de PlayerUnknown's Battlegrounds release, de spelers voor het immense succes.

  Het meest opvallende aan het succes van Battlegrounds is dat de game al een tijd uit is, hoewel in Early Acces modus. De aanvoerders van de lijst behaalden het succes in de eerste week van de release en zagen daarna het spelersaantal steeds verder afnemen. Battlegrounds kent dat probleem niet, daar wordt het aantal spelers steeds groter.

  Gisteren werd bekend dat de game een grote update binnenkort uitkomt en die update kent grote plannen. De aanstaande update zal een grote uitbreiding zijn van de aanpassingsopties van jouw karakter. Zo komen er veel maskers, brillen, handschoenen, vesten, jassen, korte broeken en nog veel meer items. Wanneer de update uitkomt is nog niet bekend.

  PlayerUnknown's Battlegrounds

  Verkijgbaar vanaf 23 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.