PlayerUnknowns Battlegrounds pakt spelersrecord op Steam

  PlayerUnknowns Battlegrounds heeft zaterdag een recordaantal gelijktijdige spelers bereikt op Steam. Het aantal piekte op 1,35 miljoen.

  Daarmee heeft PUBG, zoals de game vaker genoemd wordt, niet alleen een record voor de game zelf te pakken, maar ook een algeheel Steam record. Er hebben namelijk nog nooit zoveel spelers tegelijk een game gespeeld als dat er bij PUBG online waren zaterdag. Het oude record stond op naam van Dota 2, dat in maart 2016 een piek van 1,29 miljoen bereikte.

  PlayerUnknowns Battlegrounds wordt populairder

  Dat PlayerUnknowns Battlegrounds een algeheel spelersrecord heeft bereikt is knap te noemen, maar niet geheel onverwacht. Sinds dat de online game afgelopen maart als early acces gelanceerd werd, groeide het aantal spelers constant. Amper een week geleden doorbak PUBG dan ook voor het eerst de grens van 1 miljoen. Het ligt daarom in de lijn der verwachting dat het spelersaantal steeds verder gaat oplopen.

  PlayerUnknowns Battlegrounds is een last-man-standing shooter en kwam 23 maart jongstleden uit voor PC. In de game speel je online tegen elkaar met het doel om als enige niet dood te gaan. Dit doe je in een grote open wereld waarin je zelf op zoek moet gaan naar wapens. Op de afgelopen E3 werd ook een Xbox One versie aangekondigd die uit moet komen op 17 november.

  PlayerUnknown's Battlegrounds

  Verkijgbaar vanaf 23 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.