Play Store apps van Android krijgen nieuwe richtlijnen

  Google gaat de apps in de Play Store van Android een nieuw uiterlijk geven. Dit is onderdeel van de nieuwe richtlijnen die Google in gaat stellen. Hiermee wil het bedrijf een soort uniform creëren dat aantrekkelijk is voor de gebruikers.

  Google wil gaan werken aan de uniformiteit van de icoontjes van de apps en games die zij aanbiedt. Op dit moment kunnen app-ontwikkelaars zelf beslissen welke vorm hun applicatie heeft, maar Google wil hier verandering in gaan brengen. Play Store apps van Android zullen dan binnenkort ook allemaal een ‘squircle’ vorm gaan krijgen. Dit is een combinatie van een cirkel en een vierkant. De vorm is het beste te zien als een vierkant met ronde hoeken.

  Deze nieuwe uniformiteit zal ingaan vanaf april. Voor die tijd hebben ontwikkelaars van apps dus de kans om een nieuw ontwerp van het icoon toe te voegen. Al voegen de ontwikkelaars geen nieuw ontwerp toe van hun Play Store apps op Android zal Google zelf aanpassingen brengen. Dit houdt in dat een icoontje automatisch in een ‘squircle’ vorm worden gezet.

  Vanaf mei is het niet meer mogelijk voor ontwikkelaars om een ander ontwerp van een ‘squircle’ toe te voegen. Deze nieuwe richtlijnen zijn bekendgemaakt in een nieuwe blogpost van Google Play voor developers. De exacte specificaties zijn te lezen in het originele bericht van Google.

  Play Store apps van Android niet het enige nieuwe

  Het lijkt alsof deze nieuwe richtlijnen het enige nieuwe zijn wat Google op dit moment heeft. Toch blijft Google steeds meer nieuwe dingen of personen toevoegen. In een eerder nieuwsbericht over Jade Raymond kon je lezen dat deze vrouw de vicepresident positie van Google heeft weten te bemachtigen. Het is nog even afwachten tot we weten wat haar functie exact is.

  Naast deze nieuweling binnen het Google bedrijf heeft de maatschappij ook een update toegevoegd. Deze is laatst toegevoegd en is door het bedrijf zelf sterk aangeraden. Dit aangezien er een bug in Google Chrome plaatsvindt die ervoor kan zorgen dat hackers zeer gemakkelijk een cyberaanval uit kunnen voeren. In ons eerdere nieuwsbericht over deze Google update kun je meer lezen hierover.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.