PlanetSide Arena releasedatum verzet naar de zomer

  Ontwikkelaar Daybreak Game Company heeft bekendgemaakt dat de releasedatum van de game PlanetSide Arena weer is verzet. De pre-orders zijn dan ook direct teruggegeven aan de klanten. Wanneer de game nu uit zal gaan komen voor de PC en PS4 is niet bekend.

  Een grote uitleg heeft de ontwikkelaar van PlanetSide Arena niet gegeven voor het verzetten van de releasedatum. Het enige wat is verteld door Daybreak Game Company is dat ze ervoor wilde zorgen dat de game zo gepolijst mogelijk is bij publicatie. De PlanetSide Arena game zal nu worden verwacht in de zomer.

  In de tussentijd zal de Daybreak Game Company de beta uitbreiden. Met dit testprogramma probeert de ontwikkelaar haar spelers een beetje zoet te houden tot de lancering van de game nabij is. Via Steam is het voor klanten die een pre-order hebben geplaatst mogelijk om hun geld terug te krijgen als ze dat willen.

  PlanetSide Arena releasedatum alleen daarom verzet?

  Dit is wat de ontwikkelaar haar spelers laat weten, maar zou er nog een andere reden kunnen zijn voor Daybreak Game Company om de releasedatum van PlanetSide Arena te verzetten? De battle royale game Apex Legends is zonder pardon laatst gepubliceerd door EA en is razend populair. Waarom deze game zo populair is kun je in ons artikel met de uitleg waarom Apex Legends zo populair is lezen.

  Het kan wel een reden zijn voor ontwikkelaar Daybreak om de datum van PlanetSide Arena te verzetten, beide games richten zich immers op het multiplayer gedeelte met grote gevechten. Met de hype rondom de Apex game is er de kans dat PlanetSide Arena een stuk minder goed uit kan pakken dan verwacht. Het is niet bevestigd dat dit de reden is, maar het zo wel een goed argument voor een verlaat release kunnen zijn.

  Apex Legends is een battle royale game die binnen de eerste week van release al meer dan 25 miljoen spelers wist te behalen. Op dit moment weet de game zelfs Fortnite Battle Royale van de koppositie af te beuken en op de eerste plaats te staan binnen het battle royale genre.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.