Pixie tracker voor terugvinden van verloren voorwerpen

  Voor mensen die nogal vergeetachtig zijn of snel dingen kwijtraken is nu een bekend apparaatje, maar dan anders uitgevoerd. De Pixie tracker helpt bij het terugvinden van voorwerpen die kwijt zijn geraakt.

  Met hulp van vier kleine apparaatjes, die enigszins lijken op gitaar plectrums, kunnen voorwerpen die snel kwijtraken makkelijk teruggevonden worden. In tegenstelling tot andere apparaten met deze zelfde functie gebruikt Pixie een mesh netwerk om verloren voorwerpen terug te vinden.

  Pixie tracker werkt tot wel 50 meter buiten

  Het netwerk wordt gebruikt als een soort locale GPS om in contact te komen met de Pixie die is aangesloten op een telefoon. Vooralsnog werkt de tracker alleen voor iPhone, maar de versie voor Android is in ontwikkeling. In totaal kunnen er zeven Pixies aangesloten worden op de hoofdtracker.

  De kleine plaatjes zijn te bevestigen op veel verschillende voorwerpen en sleutelbossen door de meegeleverde stickers en sleutelringen. Alle Pixie trackers werken samen om de locatie van andere trackers te bepalen. Dit betekent dat de tracker nauwkeuriger werkt naarmate er meer Pixie trackers zijn aangesloten. Buiten heeft het apparaat een bereik tot wel 50 meter en binnen tot twaalf meter.

  Het terugvinden van voorwerpen gaat via de app werkt bijna als augmented reality. Een pakketje met twee Pixie trackers kost 50 dollar en een pakketje met vier stuks kost 100 dollar. De setjes zijn nu te bestellen en worden vanaf 25 januari verscheept. Wanneer de Pixie Tracker in Nederland verkrijgbaar is, is niet nog niet bekend.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.