Peter Molyneux zegt vaarwel tegen Lionhead Studios en Microsoft

  De beroemde visionair en game-ontwikkelaar Peter Molyneux, geeft aan op te stappen bij zijn eigen ontwikkelaar Lionhead Studios en zegt daarom ook vaarwel tegen uitgever Microsoft.

  Molyneux is al sinds 1997 werkzaam bij Lionhead, geen korte periode dus. Hij is verantwoordelijk geweest voor bekende titels als Populous, Black & White 1 en 2, Magic Carpet en de Fable franchise.

  "Ik ga met gemengde gevoelens weg bij Microsoft en Lionhead Studios, het bedrijf dat ik in 1997 mede heb opgericht. Mijn werkzaamheden zullen daar eindigen als de ontwikkeling van Fable: The Journey compleet is. Ik blijf echt gepassioneerd en ben ontzettend trots op de mensen waar ik mee heb mogen samenwerken en de producten en ervaringen die wij door de jaren heen hebben geleverd. Van Black & White, tot Fable en ons pionierswerk bij het Milo and Kate project voor Kinect," aldus Molyneux.

  Molyneux voegt hieraan toe dat het voor hem tijd is om nieuwe doelen en ervaringen te gaan najagen en dat kan hij volgens hem het beste doen door bij een nieuwe studio aan de slag te gaan. Inmiddels werkt hij bij het bedrijf 22 Cans, die is opgericht door Tim Rance, voormalig technische officier bij Lionhead Studios. Molyneux beschrijft 22 Cans als "iets fantastisch, angstaanjagend en moedigs."

  Microsoft heeft hierop gereageerd en zegt dat Molyneux een onuitwisbare indruk in de game-industrie heeft achtergelaten en wenst hem het allerbeste met zijn toekomstige werkzaamheden. Hoe het volgende project van 22 Cans eruit gaat zien, dat kunnen we nu nog niet zeggen. We wachten daarom rustig af tot Molyneux met de eerste details naar buiten komt.

  Fable: The Journey

  Verkijgbaar vanaf 12 october 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.