PES 2022 demo lijkt ineens verschenen te zijn

News
donderdag, 24 juni 2021 om 14:30
pes 2020 messif1587727388
Verrassing voor alle voetbalfans op consoles, een PES 2022 demo lijkt ineens verschenen te zijn op verschillende consoles. De demo is te vinden onder de naam New Football Game en aangezien de demo van Konami is, lijkt het er toch op dat dit PES 2022 mag zijn.
Voetbalfanaten zijn momenteel nog druk bezig met het EK 2021, maar na de zomer zijn er weer nieuwe voetbalgames om naar uit te kijken. Zo kunnen we FIFA 22 waarschijnlijk gewoon weer verwachten en van Konami wisten we al dat PES 2022 onderweg was. Nu is er dan ook een demo verschenen op de Xbox- en PlayStation- consoles wat de PES 2022 demo lijkt te zijn. Konami geeft zelf in ieder geval aan dat het een online prestatietest is voor 'New Football Game.'
Nou hebben wij maar kennis van één voetbalgame die uit de stal van Konami komt en dat is natuurlijk Pro Evolution Soccer, het lijkt dus daadwerkelijk een PES 2022 demo te zijn. Opvallend is dat de demo is gemaakt in de Unreal Engine, Konami heeft er dus voor gekozen om een transfer te maken voor de engine van PES. De demo dient vooral om matchmaking en online stabiliteit te testen en Konami vraagt om begrip dat de gameplay misschien nog niet optimaal is.
pes 19 ac milanf1594230978

Officiële PES 2022 demo onderweg?

Het probleem is nu vooral dat het niet om een officiële PES 2022 demo gaat, maar dus een demo voor New Football Game. Toch zal het voor fans wel fijn zijn om iets van een nieuwe PES te zien. Konami heeft er afgelopen jaar namelijk voor gekozen om niet een nieuwe game uit te brengen, maar juist voor een goedkopere update van PES 2020 te gaan.
Volgens Konami zelf kon de studio zich hierdoor richten op het maken van een echte next-gen ervaring. De vraag is nu of dat ook echt het geval is, maar daar kan je nu dus al een beetje achter komen. De demo is in ieder geval tot en met 8 juli beschikbaar in de PlayStation Store en de Xbox Marketplace.