PES 2019 release zonder Borussia Dortmund

  De PES 2019 release zal het dit jaar zonder een groot team moeten doen. Borussia Dortmund is niet meer in het spel te spelen. Het team uit de Bundesliga heeft vroegtijdig met Konami het licentie-akkoord opgezegd.

  Konami laat via haar website weten dat Borussia Dortmund geen speelbaar team is wanneer de release plaatsvindt. Dit komt doordat het licentie-akkoord tussen de twee bedrijven vroegtijdig heeft beëindigd. Het akkoord zou eigenlijk tot en met juni 2020 lopen, maar blijkbaar is dat niet iets wat Borussia Dortmund wil.

  Konami is zich ervan bewust dat het voor klanten wat apart is dat Borussia Dortmund wel een onderdeel is van de marketing van PES 2019. Het bedrijf benadrukt toch echt dat het Duitse team niet in het spel zal verschijnen. Dit betekent dat elk spoor van de club nu uit het spel verwijderd wordt, waaronder de logo's, spelers en het stadion.

  Een specifieke reden voor het einde van het akkoord is niet gegeven door zowel Konami als Borussia Dortmund. Dit betekent wel dat PES 2019 nu haar enige Duitse club verliest. In PES 2018 waren geen andere Duitse clubs te vinden die haar eigen naam gebruikten en er was zelfs geen Duitse competitie aanwezig.

  PES 2019 release zonder Champions League

  Konami lijkt dit jaar met meer licenties moeite te hebben, want het ziet er naar uit dat de grote competitie dit jaar er vandoor gaat met de Champions League licentie. Dit was de enige licentie die Pro Evolution Soccer exclusief had ten opzichte van FIFA, maar daar komt nu verandering in. FIFA 19 gaat namelijk zowel de Champions League als de UEFA Europa League bevatten als we de woorden van Evert ten Napel, commentator van FIFA 19 mogen geloven.

  De PES 2019 release werd eerder dit jaar officieel bekendgemaakt door Konami en zal dit jaar op 30 augustus verschijnen. De release zal vele veranderingen toevoegen aan het spel, waaronder myClub. Hier wordt namelijk een volledig nieuw kaart-systeem toegevoegd waardoor een team op een nieuwe manier moet worden opgebouwd.

  Pro Evolution Soccer 2019

  Verkijgbaar vanaf 30 august 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.