PES 2015 ontwikkelaars gaan de strijd aan met FIFA 15

  Konami vindt PES beter dan FIFA 15. Zo vindt het bedrijf dat FIFA 15 niet realistisch genoeg is en daardoor minder goed is dan PES 2015. Verder vindt Konami de gameplay van FIFA 15 eerder vergelijkbaar met ping pong dan voetbal.

  Adam Bhatti, PES European brand manager, vertelt dat hij persoonlijk vindt dat PES 2015 veel beter is qua schieten en goalkeepers. Dit antwoordt hij naar aanleiding van de vraag "Wat biedt PES 2015 over FIFA 15?" Klaus Garner, assistent producent van PES 2015 voegt hier het volgende aan toe:

  "Wij hebben een spel dat je echt voetbal laat spelen; je kunt spelen met tegneaanvallen, balbezit, lange bal... alles wat je niet kan doen in de andere titel, die meer als ping-pong is."

  Bhatti vertelt verder dat: "FIFA draait meer over het scoren van doelpunten, ze willen je naar dat moment brengen. Dat is niet een slecht iets, veel mensen willen gewoon doels scoren en lob-through ballen elke keer."

  Bhatti gaf toe dat in het verleden men de fout maakte om zich uit te zonderen als de voetbalgame van de kenner. Hij vertelt dat Konami dat nog steeds is, maar dat het bedrijf niet mensen wil uitsluiten door de voetbalgame van de kenner te zijn.

  FIFA vs. PES

  FIFA en Pro Evolution zijn alle lange tijd rivaliserende series. FIFA is al echter lange tijd de winnende serie, zowel qua recensiecijfers als verkoopcijfers. Met PES 2015 hoopt Konami daar verandering in te brengen, onder andere met een nieuwe engine en verbeterde gameplay.

  Pro Evolution Soccer 2015

  Verkijgbaar vanaf 13 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.