Perception voor PS4 aangekondigd ondanks niet behalen stretch goal

  De Kickstarter game Perception werd in 2015 volledig gefinancieerd door het publiek en de game zou uitkomen voor de PC. Nu wordt bekend dat de horrorgame Perception voor PS4 ook zal worden uitgebracht.

  De game werd in 2015 geplaatst op Kickstarter door een aantal voormalig ontwikkelaars van onder andere Dead Space en BioShock. De game zou oorspronkelijk enkel uitkomen voor de PC, maar nu is bekend dat ook de PlayStation 4 een versie krijgt van de horrorgame. Deze versie wordt uitgebracht door Feardemic.

  De game Perception voor PS4 wordt ontwikkeld door Bill Gardner. een voormalig ontwikkelaar van Irrational Games. Gardner was hier onder andere verantwoordelijk voor de eerste BioShock, BioShock Infinite en SWAT 4. Na Irrational Games te hebben verlaten is hij zijn eigen studio gestart, genaamd The Deep End Games. Hier is hij Creative Director en verantwoordelijk voor het opzetten van Perception.

  Perception voor PS4 ondanks niet behalen van strech goal op Kickstarter

  Perception werd als eerste opgezet als een Kickstarter project. De game heeft een budget op weten te halen van bijna 170.000 dollar door meer dan 4000 backers. Tijdens de campagne werd de game alleen aangeprijsd als PC game. Alleen als er een stretch goal werd behaald van 350.000 dollar zou Perception voor PS4 uitkomen. Ondanks dat dit bedrag bij lange na niet is behaald, komt die versie er toch. Een Xbox One versie zou komen bij 400.000 en is ook nog niet aangekondigd.

  Perception is een horrorgame waarbij je als een blinde vrouw genaamd Cassie speelt. Zij bezoekt een vervloekt huis dat rondspookt in haar dromen. Cassie maakt gebruik van echo om de ruimte om zich heen te visualiseren en zich op die manier door het huis te navigeren. Door geluid te maken kan Cassie dus een beeld schetsen van de omgeving dat na enkele secondes weer zal verdwijnen. De release voor de PC was gepland in 2016, maar dit doel werd door The Deep End Games niet behaald, wanneer deze release wel zal zijn is nog niet bekend.

  Perception

  Verkijgbaar vanaf 7 june 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.