Pathé 4DX bioscoopzalen verdubbeld naar tien stuks

  Bioscoopketen Pathé gaat vijf extra 4DX-zalen bouwen. Dit maakt het bedrijf bekend in een persbericht. De bouw van de eerste nieuwe zaal begint deze week in Pathé Nijmegen. Later deze maand start de constructie in Pathé Arena. De andere drie locaties zijn nog onbekend.

  Pathé

  Pathé is de enige bioscoop in Nederland die de 4DX-bioscoopzalen aanbiedt. Volgens het bedrijf hebben deze zalen al meer dan 500 duizend bezoekers getrokken. Doron Kurz, Commercieel Directeur van Pathé, zegt dat de keten blijft investeren om 4DX naar steeds meer bioscopen te brengen.

  In welke Pathé bioscopen komt 4DX?

  Er komen in totaal vijf nieuwe 4DX-zalen naar verschillende Pathé bioscopen in het land. Deze week begint de bouw van de eerste zaal in Nijmegen en later deze maand is ook Pathé Arena in Amsterdam aan de beurt. De andere drie locaties worden later bekendgemaakt. In Nederland zijn al vijf van deze zalen open. Welke dat zijn, lees je hieronder.

  • Pathé de Munt (sinds 2017)
  • Pathé de Kuip (sinds 2017)
  • Pathé Scheveningen (sinds 2018)
  • Pathé Eindhoven (sinds 2018)
  • Pathé Maastricht (sinds 2018)

  Wat is Pathé 4DX?

  4DX is de benaming voor een film beleving in vier dimensies. Het grote verschil met 'gewoon' film kijken is dat er extra elementen aan het geheel zijn toegevoegd. Zo bewegen de stoelen, waardoor je het gevoel krijgt dat je vliegt of naar beneden duikt. 4DX kan ook verschillende weersomstandigheden simuleren. Hierbij moet je denken aan regen, wind en sneeuw.

  Deze maand komen er drie films naar de 4DX-zalen van Pathé. In het lijstje hieronder zie je om welke films het gaat en wanneer ze te zien zijn.

  • SHAZAM! - 4 april
  • Wonder Park - 17 april
  • Avengers: Endgame - 24 april

  Filmtrailers

  Een tijd geleden is de nieuwe Avengers Endgame trailer uitgekomen. Warner Bros. liet mensen op 1 april denken dat er een nieuwe Aquaman uitkomt, maar dit bleek een extra trailer voor SHAZAM! te zijn. Wij hebben de leukste 1 april 2019 grappen voor je op een rij gezet.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.