Patent van Apple voor randloos scherm met gaten

  Naast onder andere Xiaomi, LG en Samsung, zou ook Apple bezig zijn met een randloos toestel. Een patent van Apple dat onlangs is ingediend zou hierop kunnen duiden. Opvallend is dat het patent ook gaat over gaten in het scherm, maar er is nog niet duidelijk waar die gaten precies voor gebruikt gaan worden.

  Het patent van Apple, is onlangs ook goedgekeurd en Apple heeft vanaf nu dus rechtsbescherming voor de nader te verklaren uitvinding. Het randloze scherm van een nieuw toestel zou mogelijk gemaakt worden door OLED. In het patent, dat als eerst gespot door Apple Insider, is te zien dat er een aantal gaten zitten in het scherm. Wat precies het nut is van de gaatjes in scherm is nog niet af te leiden uit de patent aanvraag.

  Nog onbekende bedoelingen met opvallend patent van Apple

  De gaatjes in het scherm kunnen uiteindelijke verschillende rollen gaan vervullen. Zo zouden de gaatjes gebruikt kunnen worden voor een lichtsensor onder het scherm, zou de frontfacing camera daar geplaatst kunnen worden of wordt er ruimte gemaakt voor speakers onder het scherm. De gaten zouden zelfs gebruikt kunnen worden om middels augmented reality dingen over de bestaande wereld te projecteren.

  Dit is tot nu toe nog allemaal speculatie en de vraag is zelfs of Apple wel degelijk in de nabije toekomst gebruik gaat maken van het patent. Mogelijk zou dit ook kunnen zijn voor een uitvinding die later wordt toegepast of om een andere ontwikkeling te bevorderen. Bijna al die ideeën zijn mogelijk gezien er waarschijnlijk gebruik wordt gemaakt van een vrijwel doorzichtig OLED scherm, waarschijnlijk ook het eerste Apple toestel zonder randjes.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.