Patent aangevraagd voor Sony Playstation Controller met touchscreen

  Sony heeft patent aangevraagd voor PlayStation controllers met touchscreen. Het patent is al aangevraagd in 2017, maar is nu pas openbaar gemaakt. Het patent voor de PlayStation controllers is aangevraagd bij de United States Patent Office. Of dit een extra feature is of een geheel nieuwe controller is nog maar de vraag.

  Op het patent van de Sony PlayStation zit eigenlijk een beschrijving van de Dualshock 4, maar heeft daarnaast ook een touchscreen. Het kan zo zijn dat dit patent een PlayStation controller is met wat extra’s, maar het kan ook zo zijn dat het een geheel nieuwe controller is die eventueel zelfs verwijst naar de PlayStation 5. Alleen is deze informatie nog niet bekend.

  De controller zal een draadloze controller zijn met een main body een extensie van het einde van de main body en een tweede extensie vanaf de main body. De bovenkant van de controller zal een touchscreen bevatten en aan beide zijkanten van de PlayStation controller zitten handvaten. Naast de touchscreen zitten twee stukken met een aantal knoppen.

  Sony PlayStation controller evolutie

  In de afgelopen twintig jaar heeft de DualShock controller van PlayStation een grote evolutie gehad. In de eerste instantie had de controller een draadje en een aantal knoppen, maar ondertussen beschikt de DualShock over verschillende knoppen en limited edition prints op deze controllers.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.