Overwatch Sigma gameplay uitgelegd door Blizzard ontwikkelaar

  De nieuwste held in Overwatch, Sigma, is recent onthuld. Bij de onthulling van dit nieuwe personage werd er aanvankelijk nog geen gameplay onthuld. Hoewel er nog steeds geen in-game beelden zijn, geven een Developer Update en Sigma's officiële informatiepagina nu details over zijn aanvallen.

  Blizzard Entertainment

  De update onthult dat Sigma een tank is. Net als Winston en Reinhardt maakt hij gebruik van barrières, maar die van Sigma werkt net iets anders. Zijn ‘Experimental Barrier’ kan op elke willekeurige locatie geplaatst worden, inclusief boven de grond.

  Je kunt de barrière onder een aparte hoek plaatsen om je team te beschermen. In de video wordt beschreven hoe dit van pas kan komen. Een Ultimate zoals die van Pharah kan teruggekaatst worden om de Pharah die hem gebruikte vrijwel onmiddelijk te doden.

  Wat zijn Sigma’s aanvallen?

  Sigma valt hoofdzakelijk aan met ‘gravitic charges’. Deze projectielen kunnen één keer tegen een muur of vloer kaatsen, waarna ze exploderen en iedereen binnen een bepaalde straal schade aandoen. Het kaatsen van deze gravitic charges kan gebruikt worden om onder interessante hoeken aan te vallen.

  Sigma kan ook gebruik maken van Kinetic Grasp. Hiermee veranderen projectielen die zijn kant op komen in schilden. Momenteel kan Sigma hiermee een maximum van 400 schilden genereren, maar dit kan nog aangepast worden.

  Sigma beschikt ook over Accretion, een aanval waarbij een enorm rotsblok uit het niets verschijnt en naar vijanden gegooid wordt. Het moge duidelijk zijn dat dit behoorlijke schade aanricht. Oplettende spelers kunnen zien wanneer een Sigma deze aanval uit wil voeren en de aanval zo ontwijken.

  Wat is Sigma’s Ultimate?

  Sigma’s Ultimate is Gravitic Flux. Met deze aanval worden vijanden binnen een bepaalde straal van Sigma tijdelijk in de lucht gehouden, zodat ze gemakkelijk te beschieten zijn. Na afloop komen ze ruw weer naar de grond, wat ongeveer de helft van hun maximale gezondheid aan schade doet. Ook deze aanval kan ontweken worden als je merkt dat Sigma hem uit gaat voeren.

  Wanneer wordt Overwatch met Sigma verrijkt?

  Het is nog niet duidelijk wanneer de personages van Overwatch met Sigma worden uitgebreid, maar er wordt beloofd dat het ‘heel snel’ zal zijn. In de tussentijd kunnen spelers op PC in de Public Test Realm servers alvast een voorproefje krijgen. Spelers op PS4 en Xbox One zullen moeten wachten op de volledige release.

  Overwatch Game of the Year Edition

  Verkijgbaar vanaf 23 may 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.