Overwatch servers waren opnieuw doelwit van DDoS

  Het is vannacht weer zo ver geweest. De Overwatch servers zijn doelwit geworden van een DDoS aanval, waardoor de game zo goed als niet speelbaar was voor de meeste mensen.

  Volgens Blizzard was Overwatch niet de enige game die veel problemen met de DDoS aanval heeft gehad. Ook andere Battle.net spellen leken er moeite mee te hebben om de overlast aan te kunnen, waardoor connectieproblemen zijn ontstaan. Hieronder vielen bijvoorbeeld World of Warcraft en Hearthstone.

  Overwatch servers ondertussen weer bereikbaar

  De DDoS aanval begon rond 0:30 uur ’s nachts en ging bijna twee uur lang door. Rond 02:15 waren de problemen zo goed als verholpen, waardoor het platform Battle.net weer beschikbaar was voor de meeste spelers. De cyber crime was gericht tegen de netwerk providers van Blizzard, waardoor er hinder in de connectie ontstond en vertraging tussen de actie van de speler en de beelden online te registreren waren.

  De timing van de DDoS aanval kwam voor veel Overwatch spelers erg ongelukkig. Afgelopen nacht is namelijk de competitieve modus aan de game toegevoegd. Je geplaatste rang verpest krijgen door een digitale aanval op de Overwatch servers, in plaats van in de servers, is voor veel spelers erg vervelend.

  Overwatch

  Verkijgbaar vanaf 24 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.