Overwatch Ranked Play gaat volgende maand live

  Jeff Kaplan, hoofdontwerper van Blizzard, maakte gisteren nieuws omtrent de shooter bekend via de Facebookpagina van de game. Overwatch Ranked Play zat aanvankelijk al in het spel, maar werd bij de release toch uit de game gelaten vanwege problemen met het matchmaking systeem. Volgende maand kunnen spelers zich alsnog gaan meten met de rest van de wereld.

  In een Q&A van een dik kwartier geeft Kaplan onder andere aan dat er problemen waren met het matchmaking systeem van Blizzard. Spelers van hetzelfde niveau werden niet aan elkaar gekoppeld. Daardoor ontstonden er scheve verhoudingen tijdens wedstrijden, wat vanzelfsprekend het plezier in de game niet ten goede komt, maar ook afdoet aan het hele idee achter de competitie. Mede daarom werd er door Blizzard afgezien van een Overwatch Ranked Play bij de officiële release.

  Overwatch Ranked Play krijgt nog enkele aanpassingen

  Overwatch Ranked Play zal ergens midden tot eind juni alsnog live gaan. Met de introductie hiervan worden er nog enkele andere aanpassingen gedaan. Zo wordt bijvorbeeld de lengte van het seizoen, die voorheen een maand was, verlengd naar aanleiding van de reacties op de beta. Met de introductie van het verbeterde matchmaking systeem en de andere kleine aanpassingen hoopt Blizzard de Overwatch Ranked Play goed uitgebalanceerd te hebben, zodat het op weg is om een ware eSports te worden.

  Overwatch

  Verkijgbaar vanaf 24 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.