Overwatch map Paris onthuld door Blizzard Entertainment

  Blizzard heeft een nieuwe map aangekondigd voor shooter game Overwatch. De map ligt in Parijs en bevat allerlei iconische locaties van de stad. Overwatch map Paris is vanaf nu op de PC PTR, publieke testserver, al beschikbaar en komt later naar Overwatch voor alle platformen.

  Blizzard Entertainment

  De nieuwe map is gemaakt voor de game modus Assault, een game modus waarbij beide teams een paar zones moeten veroveren en verdedigen. Paris zal beschikbaar zijn voor zowel quick play als competitive. De map zit vol met bekende Parijse locaties: Cabaret Luna, Pâtisserie Galand, de Seine en Maison Marat. Ook omschrijft Blizzard de map als ‘een grote plek als thuisbasis voor een gala in het hart van de stad’.

  Paris is de eerste nieuwe map sinds dat Busan naar Overwatch kwam in september 2018. Het is daarnaast de eerste nieuwe Assault map na Horizon Lunar Colony, die kwam in juni 2017. Het werd dus wel hoogtijd voor een nieuwe Assault map, die komt dus in de vorm van Parijs. Blizzard heeft nog niet specifiek aangegeven wanneer de map naar Overwatch komt op alle platformen, maar er wordt verwacht dat de map ergens rond Valentijnsdag uitkomt.

  Brengt Overwatch map Paris evenement met zich mee?

  Het aankondigen van de nieuwe Overwatch map Paris is niet voor niks rond deze tijd gedaan. Het duurt namelijk meestal even voordat een map na de aankondiging te bespelen is, die wordt eerst getest op de PTR. Het uitkomen van de map zou zo rond Valentijnsdag kunnen zijn, dat wil zeggen dat er naast de map ook Valentijnsdag-gerelateerde skins en emotes komen.

  Vorig jaar was er alleen geen Valentijnsdag evenement voor Overwatch, dat werd min of meer vervangen door het Lunar evenement. Het Lunar evenement van dit jaar is nog steeds bezig, namelijk tot en met 28 februari. Of we in de tussentijd ook Valentijnsdag skins krijgen is nog niet duidelijk. Het is meestal wel zo dat we wat emotes, voice-lines, icons en sprays krijgen die gerelateerd zijn aan de dag van de liefde.

  Ben je een groot fan van Overwatch? Lees dan nog eens onze Overwatch review en volg onze Overwatch nieuwsfeed!

  Overwatch

  Verkijgbaar vanaf 24 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.