Overwatch League start in Q3 2017

  De plannen voor de Overwatch league worden nu uitgevoerd. De eerste teams worden later dit jaar opgestart wanneer de Overwatch League start in Q3 2017.

  De Overwatch League is een competitieve Blizzard eSports league voor Overwatch, het werd afgelopen jaar onthuld tijdens het BlizzCon event. De plannen hiervoor zijn nu door Blizzard’s eSports directeur Nate Nanzer onthuld.

  Hij gaf aan dat dit de eSports dit jaar in Q3 zullen starten, waarna in 2018 de eSports verder worden uitgebreid naar reguliere speel seizoenen als de eSport populair genoeg blijkt. Tijdens het eerste seizoen zal door Blizzard teams in elkaar gezet worden en worden spelers worden verzameld, waardoor de league klein zal starten.

  Overwatch League finales

  Het plan is het om de finales van ieder seizoen in andere steden te houden in niet bij Blizzcon. De competitie zal daarnaast ook regio verbonden zijn, waarbij de competitie wedstrijden in verschillende sportstadia gehouden zullen worden.

  Later hoopt Blizzard dat teams in hun thuissteden en in hun eigen stadium kunnen spelen. Waardoor Blizzard de teams compleet open houdt; nationaliteiten en man/ vrouw het maakt allemaal niet uit voor de teams.

  Daarnaast is Nate Nanzer van plan om full-time werk aan te bieden aan professionele Overwatch spelers, waarbij ze niet alleen een vast salaris hebben maar ook de winsten van een wedstrijd mogen houden. Deze winsten komen van kaartverkoop, kleding en accessoires.

  Overwatch

  Verkijgbaar vanaf 24 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.