Overwatch League chat gebruikers moeten Twitch koppelen aan Battle.net

  Blizzard zag het aantal ongepaste reacties in de Overwatch League chat op Twitch enorm stijgen. Elke week werd de livestream chat voor de Overwatch League op Twitch door gebruikers overspoeld met emoji’s of ongepaste berichten. Voor het tweede seizoen van de Overwatch League moet dat volgens Blizzard minder.

  Blizzard/ Activision

  Het gamebedrijf gaat proberen het ongepaste gedrag te veranderen door middel van een nieuw systeem. Het nieuwe systeem gaat eerst worden getest op het Overwatch publiek via het kanaal van de semiprofessionele divisie van Overwatch (Overwatch Contenders). Kijkers die onder de livestream mee willen chatten zullen hun Twitch-account moeten koppelen aan hun Battle.net-account. Dit zou volgens Blizzard moeten zorgen voor een verbeterde kijkervaring.

  Het nieuwe programma zal actief zijn vanaf 28 december 2018 tot en met 12 januari 2019. Of het nieuwe systeem gaat helpen is nog maar de vraag, maar het zou ongepast gedrag enigszins kunnen afremmen volgens Blizzard. Het is nog niet duidelijk welke straf je krijgt opgedragen als je besluit om alsnog te gaan vloeken of spammen na het koppelen van je Battle.net-account. De kans bestaat dat je dan een standaard chat-opheffing krijgt, maar of je straf op Twitch ook effect heeft op je Battle.net-account, is niet bekend.

  Overwatch League chat update gaat gepaard met tweede seizoen

  Het tweede seizoen van de Overwatch League gaat in 2019 van start. Dat maakte Blizzard bekend in een livestream waarin ook bekend werd dat de finale van dit jaar in begin 2019 een rematch krijgt. In tegenstelling tot het eerste seizoen zullen er ook wedstrijden worden gespeeld in de steden waar de teams vandaan komen. Zo krijgen lokale fans de kans om een wedstrijd van hun team live te kijken.

  De teams spelen in het nieuwe seizoen daarnaast nog maar 28 wedstrijden; dat was in het eerste seizoen nog 40. Er komen meer teams bij en er zal op andere tijden worden gespeeld zodat het voor fans buiten de Verenigde Staten makkelijker wordt om wedstrijden te kijken. De eerste speeldag, waarop de finale rematch dus wordt gespeeld, is op 14 februari 2019. Naast de rematch spelen rivalen Boston Uprising en New York Excelsior ook tegen elkaar, evenals de twee beste Chinese teams van dit moment: Hangzhou Spark en Shanghai Dragons.

  Overwatch League seizoen 2, dag 1

  Nieuwe skins

  Door het beginnen van het eerste seizoen van de Overwatch League kwamen er skins naar Overwatch. Voor elke held kon je een teamkleur kiezen om te dragen. Dus bijvoorbeeld de roodgele kleuren van de Shanghai Dragons. Voor de nieuwe teams die in seizoen twee gaan spelen zullen er dus ongetwijfeld ook kleurenskins bijkomen.

  De zes nieuwe teams die in seizoen twee van de Overwatch League gaan strijden zijn Paris Eternal, Toronto Defiant, Washington Justice, Vancouver Titans, Hangzhou Spark en Chengdou Hunters. Het nieuwe seizoen begint vanaf 14 februari 2019.

  Wil je weten of Overwatch iets voor jou is? Lees dan onze Overwatch review en kom meer te weten over de game voordat je gaat spelen.

  Overwatch Game of the Year Edition

  Verkijgbaar vanaf 23 may 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.