Overwatch Endorsement System update voor een gezondere community

  Vaak gebeurt het in spellen: een persoon doet al het werk en weigert samen te werken. Of een speler scheld je de huid online vol omdat er niet op zijn manier wordt gespeeld. Hier moet korte metten mee worden gemaakt door middel van een zogenaamde nieuwe Overwatch Endorsement System update.

  Met de update moet teamspel en eerlijk spel worden beloond. Vergelijkbaar als bij League of Legends is het mogelijk om mensen te belonen voor hun teamspel. Op die manier probeert Blizzard de rotte appels uit Overwatch te houden.

  Overwatch Endorsement System update beloond spelers

  Wanneer andere spelers vinden dat je een goede vriendschappelijke houding aanneemt kunnen ze je een schouderklopje geven maar ook per direct rijkelijk belonen. Wanneer je vindt dat iemand uitstekend werk verricht kun je hem namelijk dubbele XP laten verdienen. Ook brengt de patch een nieuwe Endorsment level dat ook zal toenemen.

  Deze Endorsment Level wordt belangrijk bij de teamsamenstelling. Wanneer je op zoek bent naar een groep word je namelijk gekoppeld aan mensen aan de hand van je rol, teamopstelling maar ook dat nieuwe Endorsement Level. Op die manier probeert Blizzard de kans te vermijden dat je in een spel terecht komt met iemand die de reputatie heeft om zijn mening kracht bij te zetten met de grootste scheldparade die hij of zij kan bedenken.

  Op het Blizzard forum zijn mensen duidelijk al erg blij met de aanpassingen. Veel spelers lieten hier hun dankbetuigingen achter naar de makers van deze shooter.

  Komt veel emotie bij kijken

  Er verschijnen regelmatig updates voor Overwatch. Al sinds release is het spel populair en grijpen veel spelers naar wapens om andere spelers in te maken. Soms met plastic Nerve pistooltjes, soms met veel zwaarder geschut om toch maar die ene overwinning in de wacht te kunnen slepen. Overwatch is een erg competitief spel dat soms de nodige emoties bij mensen kan losmaken die toch iets minder goed tegen hun verlies kunnen.

  Uiteindelijk gaat het in Overwatch daarentegen niet om de individuele winst. Zoals de Overwatch review ook al beschrijft, draait dit spel in grote lijnen om de samenwerking. De volgende keer dat iemand dus niet tegen zijn verlies kan en dus heel het team met een scheldwoordenkanon belaagt, kun je sportieve spelers toch even belonen.

  Overwatch Game of the Year Edition

  Verkijgbaar vanaf 23 may 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.