Overwatch cheat maker moet Blizzard meer dan acht miljoen betalen

  Overwatch cheat maker Bossland moet aan blizzard 8.6 miljoen euro betalen. Dit is voor het verspreiden en verkopen van bots waardoor spelers oneerlijk voordeel hadden bij het spel. Bij de populaire game wordt vaak vals gespeeld.

  Bossland, een bedrijf dat cheat producten maakt voor Blizzard games, zoals Overwatch moet aan Blizzard 8.6 miljoen euro betalen voor meer dan 42,000 schendingen van auteursrecht. Dit heeft een Amerikaanse rechtbank bepaald. Bossland ontwikkelt en verkoopt cheat bots zoals''Honorbuddy', 'Watchover Tyrant', en ''Hearthbuddy'. Na deze rechtszaak mag Bossland zijn cheat producten voor Blizzard games niet meer verkopen.

  Bossland is eerder aangeklaagd door Blizzard, onder andere voor een Heroes of the Storm cheat product. Blizzard verloor toen de rechtzaak tegen Bossland en moest toen de kosten van de advocaat van Bossland betalen.

  Overwatch cheat maker Bossland in problemen

  Volgens Blizzard maakt Bossland illegale modificaties van hun intellectueel eigendom. De verkoop en verspreiding van de producten maakt de ervaring voor andere spelers, door vals spel te introduceren minder. Volgens de Amerikaanse game ontwikkelaar:

  "schaadt het valsspelen in games van Blizzard hun welwillendheid en reputatie"

  Er lopen nog vier andere rechtszaken tegen Overwatch cheat maker Bossland in Duitsland. Bossland blijft bij haar standpunt dat het niet tegen de wet om bots in te zetten. Blizzard heeft gebruikers van de cheats geband.

  De games is immens populair en is al meer dan 25 miljoen keer over de toonbank gegaan. Volgende week komt Blizzard met een grote aankondiging over Overwatch.

  Heroes of the Storm

  Verkijgbaar vanaf 2 june 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.