Overkill's The Walking Dead Steam versie verwijderd

  De game Overkill's The Walking Dead is van webwinkel Steam verwijderd. Dit bevestigt ontwikkelaar Starbreeze. Naar alle waarschijnlijkheid worden de PlayStation 4 en Xbox One versie van de game zelfs helemaal niet uitgebracht. Deze edities zouden ergens dit jaar uitkomen.

  De game is geannuleerd, omdat Skybound, de rechtenhouder van de Walking Dead franchise, de overeenkomst met ontwikkelaar Starbreeze heeft opgezegd. Het bedrijf maakt deze keuze naar aanleiding van de slechte kwaliteit van de game. De hoge ontwikkelingskosten en lage opbrengsten hebben ook meegespeeld.

  "We hebben ons best gedaan om met Starbreeze samen te werken om de problemen te verhelpen. Uiteindelijk voldoet Overkill's The Walking Dead niet aan onze standaarden en heeft de game niet de beloofde kwaliteit. We blijven toegewijd aan onze fans en we blijven zoeken naar alternatieve opties voor de franchise."
  - Skybound

  Overkill's The Walking Dead Steam versie komt waarschijnlijk niet terug

  De kans dat Overkill's The Walking Dead Steam versie terugkomt, is niet waarschijnlijk. Starbreeze vertelt in een blogpost dat het bedrijf in gesprek is met Skybound om een oplossing te vinden. Als dit niet lukt komt de game niet meer terug naar de webwinkel. De ontwikkelaar voegt eraan toe dat de game iets meer dan 34 miljoen Zweedse kronen (ongeveer 3,2 miljoen euro) heeft opgebracht.

  505 Games zou de console versies van de game uitbrengen. Digital Bros, de eigenaar van de uitgever, laat in een reactie aan GI.biz weten dat het de relatie tussen Skybound en Starbreeze betreurt. Over het exacte lot van de console versie laat het bedrijf niets los. Wat de exacte toekomst gaat brengen voor deze edities, is voor nu nog onduidelijk.

  Het is niet de eerste keer dat een ontwikkelaar van een Walking Dead game in de problemen komt. Een tijd geleden sluit Telltale Games zijn deuren. De ontwikkelaar was op dat moment nog bezig met het laatste seizoen van The Walking Dead. Skybound maakt The Walking Dead The Final Season nu af.

  Overkill's The Walking Dead

  Verkijgbaar vanaf 8 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.