Overkill's The Walking Dead release bekendgemaakt

  De Overkill's The Walking Dead release is bekendgemaakt tijdens de PC Gaming Show. Ontwikkelaar Overkill Software presenteerde de release tijdens de show op de E3 met een nieuwe gameplaytrailer.

  Overkill's The Walking Dead wordt op 8 november uitgebracht op de PC, Xbox One en PlayStation 4. Overkill's The Walking Dead is een standalone game gebaseerd op de wereld waarin de populaire gelijknamige serie van Robert Kirkman zich afspeelt. De game is nu ook te pre orderen.

  Co-op zombies schieten

  The Walking Dead speelt zich af in het post-apocalyptische Washington DC. Het is een first-person shooter waarbij teamwork uiterst belangrijk is. De game is dan ook vooral gefocust op de co-op modus waarin je het met drie vrienden kunt opnemen tegen de zombies. Eerder dit jaar werd er al één van de personages getoond in een andere trailer.

  Volgens uitgever Starbreeze moet de game dankzij de dynamische levels een hoge replay-waarde krijgen. In de met zombies geïnfecteerde straten van de stad ga je op zoek naar loot en andere overlevenden. Maar net zoals in de serie komt niet al het gevaar van zombies; je zult je geregeld moeten verdedigen tegen andere mensen die het minder goed met je voorhebben.

  Overkill's The Walking Dead release na uitstel toch bekend

  Het spel zou eerder al in 2016 uitkomen, maar werd een aantal keren uitgesteld. Starbreeze wilde er zeker van zijn dat bepaalde elementen goed in het spel werden verwerkt en dacht dus meer tijd nodig te hebben. Hierna werd er een uiteindelijke release in de herfst van 2018 vastgesteld. Het lijkt er nu op dat Overkill Software deze keer de releasedatum definitief heeft vastgesteld.

  Overigens moet Overkill's The Walking Dead niet verward worden met de Telltale Series van The Walking Dead games die direct gebaseerd zijn op de stripboeken.

  Overkill's The Walking Dead

  Verkijgbaar vanaf 8 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.