Outlook update brengt nieuwe functies voor je mobiel

  De Outlook app voor je mobiel bestaat 2 jaar en dat viert het bedrijf door de app met nieuwe functies uit te breiden. Dit doet de Outlook update met behulp van add-ins. Hiermee kun je andere apps gebruiken in de Outlook app zelf.

  Bij add-ins moet je denken aan het gebruiken van apps van derde bedrijven zonder dat je de Outlook app hoeft te verlaten. Zo kun je met een speciale add-in bepaalde gesprekken opslaan in de Evernote app of kun je met een andere app je e-mail vertalen naar een zelfgekozen taal. Door deze nieuwe functie moet de Outlook app een stuk makkelijker worden om te gebruiken.

  In totaal kun je met de Outlook update gebruikmaken van verschillende apps, namelijk Microsoft Dynamics 365, Nimble, Evernote, Smartsheet, Trello, Giphy en Translator. Je kunt zelf kiezen om van deze functies gebruik te maken door naar de instellingen in de app te gaan, en dan op 'invoegtoepassingen' te drukken. Het kan zijn dat je deze optie nog niet ziet, aangezien de update alleen nog geldt voor leden van Office 365. Later worden de add-ins voor iedere Outlook gebruiker ingesteld, maar het is nog niet bekend wanneer.

  Om tijdens een e-mail gebruik te maken van de app moet je het icoon met de vier vierkanten openen. Dan krijg je namelijk een overzicht met alle beschikbare add-ins en kun je deze dus gebruiken. Met de add-ins die verschijnen kun je bijvoorbeeld een GIF van Giphy toevoegen aan je e-mail. Op de website van Outlook worden ontwikkelaars gestimuleerd om meerdere add-ins voor Outlook te ontwikkelen, dus mogelijk verschijnen er in de toekomst nog meer.

  Outlook update enkel nog voor iOS

  Momenteel kunnen enkel gebruikers van iOS aan de slag met de Outlook update. Hierbij moet je dus wel beschikken over een Office 365-abonnement. De Android update van Outlook moet binnenkort verschijnen, maar het is nog niet bekend wanneer.

  Op de website van Outlook staan alle functies van de add-ins uitgebreid uitgelegd, zodat je op je gemak nog even kunt bekijken wat iedere add-in inhoudt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.