Oude Xbox 360 games op Oculus Rift via Xbox One

  Afgelopen week kregen we twee grote aankondigingen rondom Xbox. Zo was er het nieuws dat alle Xbox One games naar de Oculus Rift gestreamd kunnen worden en dat de Xbox One backwards compatible wordt. Die twee kun je ook combineren.

  Afgelopen week werd duidelijk dat alle Xbox One games te spelen zijn met Oculus Rift. Hiervoor stream je de games naar een Windows 10 PC die aangesloten is op de virtual reality headset.

  Tijdens de Xbox E3 persconferentie werd ook aangekondigd dat oude Xbox 360 games te spelen worden op de Xbox One. Er wordt backwards compatibility toegevoegd aan de nieuwe console.

  Streamen naar Oculus Rift

  Eén plus één is twee en daarom kun je zometeen die oude Xbox 360 games op de Oculus Rift spelen. Hiervoor stream je gewoon het beeld naar je Windows 10 PC en vanaf daar speel je het op de Rift.

  De Xbox 360 games zullen natuurlijk niet zo mooi zijn en gebruik maken van virtual reality als speciale Oculus Rift titels. Dat de optie er is, is echter zeer welkom. Hierdoor worden er gelijk tal van nieuwe games geschikt voor de headset.

  Nog even wachten

  De Oculus Rift moet begin 2016 uitkomen. Xbox One backwards compatibility is op dit moment in de testfase. De publieke release wordt later dit jaar verwacht.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.