Oude iPhone traag door trucje van Apple

  Valt het je op dat je oude iPhone traag is? Dan ben je waarschijnlijk niet de enige, want Apple maakt oudere toestellen bewust trager om de batterij te besparen.

  Naarmate er nieuwere iOS updates uitkomen, wordt het voor reeds bestaande iPhone toestellen moeilijker om de technologische vooruitgang bij te benen. Om de batterij dan niet te snel leeg te laten gaan, wat dan gebeurt als een iPhone virtueel meer stappen moet zetten om de boel bij te benen, heeft Apple een handig trucje toegepast. Dat hebben gebruikers op Reddit ontdekt.

  Met elke iOS update wordt namelijk een virtuele rem op de processor gezet, zodat deze in toom gehouden wordt. Zodoende gaat de batterij minder snel leeg, maar wordt de iPhone wel trager. Dit doet zich al voor bij de iPhone 6S, die pas twee jaar geleden uitkwam. Logischerwijs zijn oudere toestellen nog trager.

  Is jouw iPhone traag? Vervang je batterij!

  De eerder genoemde Redditgebruikers melden dat je batterij vervangen ervoor zorgt dat je iPhone weer op de normale snelheid draait. Dat kost dan wel wat geld (of tijd als je handig bent), maar daardoor heb je geen last meer van trage iPhones.

  Meldingen over een trage iPhone 7 zijn er vooralsnog niet. Het lijkt erop dat die telefoon nog te nieuw is om ten prooi te vallen aan Apples trucje. Bezitters van de nieuwbakken iPhone 8 (Plus) en iPhone X hoeven zich voorlopig geen zorgen te maken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.