Oscars blijven Netflix films accepteren voor grote filmprijzen

  De Academy of Motion Picture Arts and Sciences, oftwel de organisatie achter de Oscars, heeft besloten dat de regels over de deelneming van Netflix films niet zullen veranderen. Begin dit jaar ontstond er in Hollywood ophef over het feit dat Netflix film Roma een kans maakte op de Oscar voor ‘Best Picture.

  Regisseurs van Netflix films kunnen volgend jaar gewoon hun creaties weer inzenden voor de Oscars. Dezelfde regels als vorig jaar gelden nog steeds, een film kwalificeert zich voor de Oscars als hij voor korte tijd wordt vertoond in een bioscoop in Los Angeles. Dit moet voor minimaal een week zijn. De films mogen na de eerste dag dat ze in de bioscoop te zien zijn op andere media zoals Netflix uitgebracht worden.

  Waarom is er ophef over de deelname van Netflix films aan de Oscars?

  De ophef begon dit jaar toen legendarische filmregisseur Stephen Spielberg er voor uitkwam dat hij vindt dat Netflix films geweerd moeten worden voor de Oscars. Een opmerking die binnen Hollywood erg controversieel was. Volgens hem zijn exclusieve Netflix films in feite TV films. Dit slaat op het feit dat Netflix content aanbiedt dat voornamelijk op een televisiescherm in de huiskamer wordt bekeken. Spielberg vindt het belangrijk dat de bioscoopervaring de belangrijkste manier van het film kijken blijft en vindt dat films ook in een bioscoop gezien moeten worden.

  Wat is de mening van Netflix over dit onderwerp?

  Spielberg kreeg veel kritiek voor zijn opvattingen. Netflix reageerde in een tweet door te zeggen dat films voor iedereen beschikbaar moeten zijn, dus ook voor de mensen die een bioscoopkaartje niet kunnen betalen of geen bioscoop in de buurt hebben. Verder willen zij dat iedereen ter wereld tegelijkertijd van film releases kunt genieten.

  Netflix vindt het dan ook belangrijk dat hun films mee kunnen doen in de race voor de Oscars. De aankomende Netflix film The Irishman, gemaakt door Martin Scorsese, zal voor meer dan 72 dagen in meer dan 110 bioscopen in heel Amerika te zien zijn en volgens geruchten heeft Netflix plannen om een eigen bioscoop aan te schaffen. Het bekende Egyptian theatre in Hollywood, maar dat zal allemaal in de toekomst moeten blijken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.