Oscar accountants niet meer welkom bij volgende editie

  De verantwoordelijke Oscar accountants worden bij de volgende Oscaruitreikingen niet meer ingehuurd. Dat zegt Cheryl Boone Isaacs, voorzitter van de Academy. De twee PricewaterhouseCoopers accountants deelden bij de recente Oscars verkeerde enveloppen uit.

  Door de blunder ging het helemaal mis bij de uitreiking van de Oscar voor beste film. Presentatoren Warren Beatty en Faye Dunaway riepen de cast van La La Land op het podium terwijl de echte winnaar Moonlight was. Dat zorgde voor veel verwarring en commotie op en rond het podium.

  Blunder Oscar accountants

  De Oscar accountants bleken de enveloppe van beste actrice aan Beatty en Dunaway gegeven te hebben. Daarop stond de naam van Emma Stone van de film La La Land, waarop Beatty dacht dat La La Land de Oscar voor beste film gewonnen had. Boone Isaacs denkt dat één van de twee accountants afgeleid werd doordat hij een foto van Emma Stone op Twitter postte, vlak voor de uitreiking.

  De blunder van de Oscar accountants zorgde voor veel chaos. Zo werden producers van La La Land midden in hun speech onderbroken om te horen te krijgen dat zij niet de winnaar waren. Boone Isaacs vindt dat het drama rondom de Oscars ervoor heeft gezorgd dat er alleen negatieve aandacht ontstond voor de "meest briljante en mooiste show op aarde."

  De verantwoordelijke accountant is sinds 2014 werkzaam voor de Oscars. Voor zijn eerste editie vertelde hij nog dat het een eer is om voor de Academy te werken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.