Ori and the Will of the Wisps release uitgesteld naar 2019

  De Ori and the Will of the Wisps release is uitgesteld naar 2019. Het vervolg in de serie platformers van Studio Moon werd tijdens de Xbox persconferentie op de E3 2018 getoond met een nieuwe gameplay trailer. Helaas zullen fans nog een tijdje op het spel moeten wachten.

  Ori and the Will of the Wisps is het vervolg op de adventure-platformer Ori and the Blind Forest dat in 2015 uitkwam voor de Xbox One en PC. In het nieuwe deel van de meeslepende platform games neemt de speler wederom de rol van de White Guardian Spirit Ori op zich. Ori gaan in Will of the Wisps op reis door het land achter het woud Nibel om zijn ware afkomst te ontdekken.

  Nieuwe gameplay

  Ori and the Will of the Wisps werd oorspronkelijk aangekondigd tijdens de E3 van 2017. Microsoft toonde toen een teaser van de game waarin iets van de wereld en de personages werd getoond. Nu is er ook een gameplay trailer onthuld waarin is te zien hoe Ori samen met een uil, vermoedelijk het laatste kind van de uil Kuro uit de vorige game, een landschap vol bossen en monsters doorkruist.

  In de trailer zien we de overgang van het vredige en groene woud Nibel, waarin de uil opgroeit en speelt met Ori en zijn vrienden, naar de steeds grimmigere en duistere landen daarachter, vol met reusachtige spinnen, rottende bomen en monsterlijke insecten. Ook is een van de belangrijkste elementen van het spel in de trailer te horen: de soundtrack.

  Het voorgaande deel werd veel geprezen om zijn meeslepende en ontroerende soundtrack. Fans van de game zullen dan ook blij geweest zijn toen Microsoft vorig jaar bekendmaakte dat componist Gareth Coker ook voor Will of the Wisps terugkeert om de soundtrack te maken.

  Ori and the Will of the Wisps release naar 2019

  Eerder werd nog gedacht dat de game nog dit jaar zou uitkomen. Nu wordt echter duidelijk dat de release is uitgesteld. Het spel zal pas in 2019 uitkomen, wat duidelijk werd aan het einde van de nieuwe trailer.

  Ori and the Will of the Wisps

  Verkijgbaar vanaf 11 march 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.