Ori and the Blind Forest voor Switch komt al snel uit

  Ori and the Blind Forest op Switch is een feit. Tijdens een Indie World uitzending werd bekendgemaakt dat deze succesvolle metroidvania niet langer exclusief op Xbox en Windows verkrijgbaar zal zijn. De Switch-versie van de game komt uit op 27 september.

  Nintendo

  In Ori and the Blind Forest speel je als Ori, een bewaker van het Nibel-bos. Wanneer het hele bos verdort is het aan Ori en de mysterieuze Sein om het in zijn oude staat te herstellen. Daarvoor moeten ze drie elementen verzamelen, een taak die ze door het hele bos voert. Een trailer voor de Switch versie is hierboven te zien.

  Ori and the Blind Forest op Switch geen unieke samenwerking

  Hoewel Microsoft de uitgever is van Ori and the Blind Forest en de game eerst exclusief voor Xbox en Windows was, is dit niet de eerste samenwerking van Microsoft met Nintendo. Eerder dit jaar kwam Cuphead, een andere indie uitgegeven door Microsoft, ook al naar Switch. Ook komt dit jaar New Super Lucky’s Tale naar Nintendo’s hybride en zullen Banjo en Kazooie speelbaar worden in Smash Bros.

  Nintendo en Microsoft lijken het momenteel dus redelijk goed met elkaar te kunnen vinden. Deze port van Ori and the Blind Forest is daar verder getuige van. Of dit betekent dat we in de toekomst ook Ori and the Will of the Wisps of andere Microsoft-titels kunnen verwachten moet nog blijken.

  Ori and the Blind Forest: Definitive Edition

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.