'Opvouwbare smartphone van Huawei komt begin 2019'

  Er zou volgens geruchten een opvouwbare smartphone van Huawei in de maak zijn. De telefoon moet aan het begin van volgend jaar op de markt worden gebracht. Het bedrijf zou de eerste willen zijn die een opvouwbare versie van een smartphone uitbrengt.

  Volgens de Japanse krant Nikkei is Huawei van plan om de eerste te zijn die met een opvouwbare smartphone op de markt wil komen. Huawei zou eerder willen zijn dan de grote concurrent Samsung die ook bezig is met het ontwikkelen van een smartphone met een vouwbaar scherm. Het zou gaan om een lading aan smartphones die vrij snel uitverkocht zou raken.

  Niet omdat de telefoon razend populair gaat worden, maar omdat de oplage erg laag wordt. Het idee is om Samsung te verslaan door als eerste te zijn. De telefoon zou namelijk maar in een oplage van 20,000 of 30,000 exemplaren uitgebracht worden.

  De telefoon moet dan ook uitkomen in de vroege maanden van 2019. Er is nog geen prijsindicatie bekendgemaakt, maar de vroege releasedatum zou een aantal maanden voor Samsung zijn. Samsung zou haar opvouwbare telefoon namelijk ergens in de eerste helft van 2019 uitbrengen, maar veel details over wanneer zijn nog niet bekend.

  Opvouwbare smartphones de toekomst?

  Het is niet de eerste keer dat er geruchten gaan over Huawei die aan een opvouwbare telefoon werkt. Eind vorig jaar wist het nieuws over de opvouwbare telefoons ook naar boven te komen. Richard Yu, directeur van Huawei liet toen namelijk al weten dat ze dit nieuw soort telefoon aan het maken waren.

  Koh Dong-jin, directeur van Samsung Electronics liet hiervoor ook al weten interesse te hebben in het ontwikkelen van een opvouwbare telefoon. Wel werden er eventuele problemen aangehaald, maar er werd niet ingegaan op wat deze precies waren. Het werd in ieder geval duidelijk dat 2018 niet het jaar zou zijn.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.