Oprichter Megaupload blut en nog altijd onder huisarrest

  De oprichter van de filesharing website Megaupload, Kim Dotcom is blut dankzij kostbare rechtszaken waar hij in verwikkeld is. Dit meldt Dotcom via zijn Twitteraccount.

  De markante oprichter van Megaupload, Kim Dotcom, die vroeger Kim Schmitz heette, beweert sinds 2012 al 10 miljoen dollar in de juridische strijd gepompt te hebben. Hij werd vanwege internet piraterij gearresteerd in 2012. Sindsdien verblijft hij onder huisarrest in Nieuw-Zeeland.

  Oprichter Megaupload Kim Dotcom is blut ondanks 40 miljoen inkomsten

  Sinds zijn arrestatie in 2012 heeft Dotcom 40 miljoen dollar verdiend aan verschillende projecten. Tegelijkertijd gaf Dotcom, volgens de aanklager, onder andere 1 miljoen dollar uit aan de marketing van z'n muziek album Good Times. Het landgoed in Nieuw-Zeeland waar Dotcom woont wordt gehuurd à 80,000 dollar per maand.

  Daarnaast gaf Dotcom 4,5 miljoen dollar uit aan de sponsoring van de Internet Party, een politieke partij die in Nieuw-Zeeland geen zetels wist te bemachtigen.

  Meerdere bankrekeningen van Dotcom zijn wereldwijd geblokkeerd in afwachting van het proces. Volgens Dotcom proberen de Verenigde Staten het juridische proces te winnen door hem financieel leeg te zuigen.

  Piraterij komt volgens een nieuwe studie minder voor dan gedacht, en is in Groot-Britannië binnenkort niet meer strafbaar.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.