Oppo R5 is de dunste smartphone ooit

  Oppo Electronics, de Chinese hardwarefabrikant, komt met de dunste smartphone tot nu toe, de Oppo R5. De telefoon heeft een dikte van 4.85 mm en is zo dun dat er geen mini-jackaansluit aanwezig is.

  De R5 heeft een 5,2 inch Full HD (1920 x 1080 pixels) amoled-scherm en bevat een processor met acht kernen. Hiervan is de ene helft geklokt op 2,1 GHz en de andere op 1,5 GHz. Qua opslag zit er 16 GB in en er is 2 GB werkgeheugen aanwezig. Het geheugen kan niet uitgebreid worden met bijvoorbeeld een microSD-kaart.

  Oppo R5 zonder mini-jack

  Daarnaast draait de telefoon op ColorOS 2.0, wat lijkt op Android 4.4. Omdat de telefoon zo dun is, is de 3,5 mm mini-jackaansluiting niet aanwezig. Wie toch een koptelefoon aan wil sluiten, dient gebruik te maken van de bijgeleverde bluetoothaccessoire. Aan de achterzijde zit een 13 MP-camera die iets uitsteekt; aan de voorzijde een van 5 MP.

  De R5 komt in december wereldwijd op de markt, maar een exacte datum in nog niet bekend. In Amerika zal de telefoon 499 dollar gaan kosten; een Europese prijs werd niet genoemd. Meer afbeeldingen van de R5 zijn op de website van Oppo te vinden.

  Microsoft onthulde vorige week ook zijn nieuwe Lumia telefoons. Eind augustus kondigde LG een goedkoper model smartphone aan.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.