Opera VPN instellen - Wat kun je ermee en hoe zet je het aan?

  Als eerste grote browser ter wereld biedt webbrowser Opera een nieuwe optie aan; een VPN. Maar hoe kun je de nieuwe Opera VPN instellen en wat doet het? De nieuwe feature in de browser is bedoeld om meer gebruiksgemak te bieden.

  Opera

  Een VPN zorgt ervoor, makkelijk gezegd, dat je IP-adres niet zichtbaar is voor de website waar je gebruik van maakt. Het is niets nieuws dat het toegevoegd kan worden aan een browser. Het is wel nieuws dat de browser het vanuit zichzelf implementeert en daarnaast niets rekent voor het gebruiken van de VPN.

  In principe is de Opera VPN instellen vrij gemakkelijk. Wanneer je eenvoudigweg op het logo van de webbrowser linksbovenin de browser klikt, vervolgens op instellingen klikt, daarna doorgaat naar Privacy & beveiliging, vind je daar de mogelijkheid om de VPN te activeren.

  Opera VPN instellen - Wanneer gebruiken?

  Een VPN gebruik je wanneer je niet aan een website wilt laten zien uit welke regio je toegang wilt verschaffen tot hun servers. Op deze manier kun je sommige blokkeringen omzeilen.

  Heb je op een bepaalde streamingsite een beperkter aanbod dan mensen uit een andere regio? Dan kun je de VPN aanzetten zodat je een uitgebreider aanbod krijgt. Overigens zal dit niet werken met Netflix, deze streamingdienst zorgde er onlangs voor dat mensen die gebruik maken van een VPN geblokkeerd worden, en in extreme gevallen zelfs een lockout krijgen van hun account. Het zou kunnen dat de Opera VPN hier een omweg voor heeft weten te vinden, maar dit lijkt niet waarschijnlijk.

  Opera wordt door honderden miljoenen mensen op zowel PC als iOS devices en Android devices wereldwijd gebruikt, het is dus bijzonder dat de webbrowser deze nieuwe feature voor hun gebruikers introduceert.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.