Open World RPG in de maak bij Forza Horizon ontwikkelaar

  Forza Horizon 3 is inmiddels al meer dan een jaar oud, maar ontwikkelaar Playground Games heeft blijkbaar niet stilgezeten in de tussentijd. Zo is er volgens GamesIndustry.biz een Open World RPG, waar de studio nu bekende ontwikkelaars voor heeft aangenomen, in de maak.

  Veel details over de ooit te verschijnen game zijn er nog niet, behalve dat het om een open wereld action RPG zou gaan. Playground Games is in ieder geval wel ambitieus, want ze willen een tweede studio openen om aan dit project te werken. Om dat te bewerkstelligen hebben ze al een aantal bekende namen uit de industrie aan zich verbonden.

  Zo is Sean Eyestone de meest recente versterking. Hij werkte eerder al mee aan Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, Metal Gear Solid 5 en Star Wars Battlefront 2. Ook Will Kennedy, level designer van GTA 5, en Juan Fernandez di Simon, die meewerkte aan Hellblade: Senua's Sacrifice, hebben zich bij het team van de tweede studio gesloten Di Simon zat al sinds oktober bij Playground Games.

  Tweede team werkt aan Open World RPG, eerste team aan Forza

  Voor het tweede team wordt een geheel nieuw pand betreden waar zo'n tweehonderd medewerkers terecht kunnen. De nog niet aangekondigde game belooft dus een flink groot project te worden. Dat terwijl het al bestaande team van Playground Games in 2018 waarschijnlijk alweer met Forza Horizon 4 op de proppen komt. Het zal in ieder geval een drukke tijd te worden voor de studio.

  Forza Horizon 3, de laatste productie van Playground Games, is sinds september 2016 verkrijgbaar voor de Xbox One en PC. In de review waren we erg te spreken over de game, waardoor het een goede 9 kreeg.

  Forza Horizon 3

  Verkijgbaar vanaf 27 september 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.