Op je Nintendo Switch Gamecube games spelen?

  Drie naamloze bronnen hebben tegenover Eurogamer bevestigd dat de Nintendo Switch Gamecube games via Virtual Console kan afspelen. De support voor Gamecubegames zou al zijn getest en ook werkend zijn.

  Drie Nintendogames zouden al klaargestoomd zijn voor de Virtual Console, namelijk Super Mario Sunshine, Luigi's Mansion en Super Smash Bros. Melee. De Switch zet dus de trend voort waarbij een Nintendo console of handheld oudere games kan afspelen via een downloadservice.

  De Nintendo Switch Gamecubegames als uitbreiding

  In de wandelgangen is vernomen dat de Switch eenzelfde soort systeem krijgt als de Nintendo Wii U, waarbij je voor een klein bedrag eerder gekochte Virtual Consolegames kunt overzetten naar de Switch. Het is dus vrijwel zeker dat de Switch, net als andere Nintendo consoles, gewoon de welbekende Virtual Console krijgt.

  De Virtual Console van de Switch wordt ontwikkeld door NERD, Nintendo European Research and Development, de studio achter de recente NES Mini. De Nintendo Switch wordt in maart 2017 verwacht. Vanaf januari worden er meer details omtrent de console en haar launchgames verwacht.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.