Onward door Disney Pixar aangekondigd voor in 2020

  Filmproducent Disney Pixar heeft een nieuwe animatiefilm aangekondigd: Onward. Het duurt nog wel even voordat de film uitkomt. Disney's Onward komt namelijk pas in maart 2020 uit. De film speelt zich af in een moderne fantasiewereld waarin we twee elfjes zullen volgen.

  Disney/Pixar

  Onward gaat volgens Disney over twee broers, elfjes, die samen een mooie reis aangaan om er achter te komen of er ergens op de wereld nog magie te vinden is. Het verhaal is geïnspireerd op een persoonlijke ervaring van regisseur Dan Scanlon, hij regisseerde Monsters University.

  De elfjes krijgen de stemmen van Tom Holland, bekend Spider-Man, en Chris Pratt, bekend van Jurassic World en Guardians of the Galaxy. Verder zitten de actrices Julia Louis-Dreyfus en Octavia Spencer in de film als stemactrices.

  Disney Onward mix van fantasie en realiteit

  Vaak beginnen Disneyverhalen met een dode. Zo ook in Disney's Onward: de vader van de broertjes gaat al vroeg dood en daarna gaan de elfjes de fantasiewereld in. Onward gaat over echte problemen die voorkomen in een fantasiewereld, net als in veel Disneyfilms.

  “De wereld is in principe een mix tussen fantasie en het ‘dagelijkse’”, vertelt regisseur Scanlon aan Entertainment Weekly. “Er staan rijen met paddestoelwoningen in de straat met op de daken sattelietschotels. Voor elk huis staat een woonwagen geparkeerd. Er zijn geen mensen te verkennen. Er zijn alleen maar eenhoorns te zien die de vuilnisbakken voor de huisjes schoonmaken.”

  Onward is de eerste film aangekondigd door Disney/Pixar sinds het vertrekken van Pixar stichter John Lasseter. Lasseter vertrok na de aanklachten die hij kreeg vanwege ongepast gedrag.

  De eerstvolgende film van Disney Pixar is Toy Story 4 en komt in juni 2019. De laatste film van Disney die is genomineerd voor een oscar voor beste animatie is The Incredibles 2. The Incredibles 2 staat ook hoog in de top tien films met de meeste opbrengst in 2018. De nieuwe film, Onward, komt dus pas in maart 2020.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.