Ontwikkelaar van League of Legends, Riot Games, werkt aan gratis fighting game

  Riot Games heeft enorm veel succes met de gratis game League of Legends, die al sinds 2009 op de markt is. De ontwikkelaar blijft allen niet stilzitten en gaat samen met Radiant Entertainment aan de slag om hetzelfde succes te boeken in het vechtgenre. Dat kondigde het bedrijf aan op Evo 2019.

  Dankzij het geld dat Riot Games heeft verdiend met League of Legends kon het in 2016 ontwikkelaar Radiant Entertainment overnemen. Dat bedrijf was destijds druk bezig met Rising Thunder, een vechtgame die gratis op de markt gebracht zou worden. Na de overname werd de game al snel geannuleerd en werd het stil rondom Radiant Entertainment.

  League of Legend maker, Riot Games, kwam op Evo 2019 met de aankondiging

  Die stilte is nu verbroken, want op Evo 2019, een jaarlijks terugkerend evenement waar toernooien voor vechtgames worden gehouden, hebben Riot Games en Radiant Entertainment hun nieuwe project aangekondigd. Tom Cannon, de oprichter van Radiant, vertelde dat op het podium.

  “Terug in 2016, toen we samen gingen werken met Riot, zei ik dat we ons een tijdje terug zouden trekken. De reden dat we destijds bezig waren met Rising Thunder, is omdat we vinden dat vechtgames het verdienen om gespeeld te worden door meer mensen. Ik kan nu inderdaad bevestigen dat we bezig zijn aan een vechtgame voor Riot, ook al was het project het slechtst bewaarde geheim in het universum.”

  Fans van het vechtgenre moeten alleen nog wel even geduld hebben. Volgens Cannon zal het namelijk nog wel een flinke tijd duren voordat ze de game uit kunnen brengen en er zal voorlopig ook geen releasedatum worden bekendgemaakt. Volgens de ontwikkelaar is er wel genoeg voortgang geboekt dat hij het officieel uit de doeken durft te doen.

  League of Legends

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2009

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.