Ontwikkelaar hint naar Shenmue 3 release in 2018

  De Shenmue 3 release lijkt dan toch echt dit jaar te komen. Cedric Biscay, één van de ontwikkelaars van de game, meldt namelijk expliciet dat het spel dit jaar uitkomt. Dat zegt hij op Twitter.

  Nu ligt een release in 2018 sowieso in de pijplijn, want de game werd vorig jaar al uitgesteld naar de tweede helft van dit jaar. Alleen lag het in de lijn der verwachting dat een tweede er ook aan zal komen, omdat het ontwikkelingsteam van Shenmue 3 erg klein is. Met de tweet van Biscay, die erg duidelijk in naar een 2018 uitgave, lijken die twijfels verleden tijd.

  Krijgen we meer dan een Shenmue 3 release?

  Zoals je hierboven al kunt lezen, spreekt Biscay over 'nog meer verrassingen'. Er lijkt dus meer uit te komen dan alleen Shenmue 3. Wellicht een remaster van één van de vorige Shenmue games?

  Shenmue 3 werd op de E3 van 2015 aangekondigd middels een kickstartercampagne, wat er op neer kwam dat consumenten geld konden doneren om de ontwikkeling van de game mogelijk te maken. Dat ging er in als zoete koek, want het doel van 2 miljoen euro werd na negen uur al behaald. De campagne eindigde uiteindelijk met een recordbedrag van 5,9 miljoen euro.

  De game moet dus dit jaar uit komen. Wanneer precies is nog niet bekend, maar verwacht wordt dat dit pas in de tweede helft van 2018 is. Mocht je echt niet kunnen wachten, dan kun je Shenmue 3 alvast vooruit bestellen. Let er wel op dat dit een risicovolle aangelegenheid is, aangezien er nog niet veel inhoudelijks bekend is over het spel.

  Shenmue III

  Verkijgbaar vanaf 19 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.