Ontwikkelaar Forza 5 open voor input over microtransacties

  De nieuwe racegame van Turn 10 Studio, de maker van Forza Motorsport 5, laat weten dat zij open staat voor input over de economie in de game. Er is namelijk controverse ontstaan over het gebruik van microtransacties in de game.

  Dat laat creative director Dan Greenawalt weten in een interview met Shacknews. De ontwikkelaar houdt zich bezig met de feedback van de community over de in-game economie en wil dat aanpassen als er om gevraagd wordt.

  Er is veel controverse om de microtransacties in Forza 5. Turn 10 wordt ervan beschuldigd dat ze de Forza serie aanpast om zo de microtransacties erin te verwerken. Bepaalde auto's worden niet aangeboden als je goed rijdt, maar zijn alleen verkrijgbaar met echt geld.

  Sommige gamers zullen zichzelf naar 'boven' kopen, door dure en snelle voertuigen te kopen. Turn 10 wil dit in de gaten houden, aangezien de economie in Forza draait om racekunsten en skills, aldus Greenawalt.

  Het nieuws komt rond dezelfde tijd uit met het feit dat Microsoft zelf zegt dat zij ook nog leert van de microtransacties.

  Forza Motorsport 5

  Verkijgbaar vanaf 2 september 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.