Ontwikkelaar Candy Crush sluit vrede met 'naamgenoten'

  King, de maker van Candy Crush Saga en Stoic, de maker van The Banner Saga, lijken de strijdbijl te hebben begraven. Er is dus geen geruzie meer om de namen van de games, die teveel op elkaar zouden lijken.

  Een tijd geleden besloot King dat het nodig was twee woorden te registereren als handelsmerk. Dit waren de woorden 'Candy' en 'Saga'. Nu waren er andere games die deze geregistreerde woorden in de naam hadden en daarom sloeg er een klein vlammetje in de pan.

  Ontwikkelaar King had deze namen vooral laten registreren om klonen te weren die ook een stukje van de winstgevende taart van de ontwikkelaar wilde. Het was daarom ook enigszins raar te noemen toen The Banner Saga, last kreeg van King. Het zijn immers twee geheel verschillende spellen. Niet alleen The Banner Saga, maar ook andere spellen als Candy Swipe van Ransom hadden last van ontwikkelaar King.

  Deze problemen zijn nu eindelijk tot een einde gekomen. Ontwikkelaar Stoic en Ransom lieten op hun site weten dat ze eruit zijn gekomen en dat King deze ontwikkelaars voortaan met rust laat.

  Candy Crush

  Verkijgbaar vanaf 12 april 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.