Ontbrekende Xbox One Lawbreakers release uitgelegd door Boss Key

  Binnenkort kunnen we aan de slag met Lawbreakers. De nieuwe game van ontwikkelaar Boss Key Studios komt op 8 augustus namelijk in de schappen terecht. Maar de Lawbreakers release zal niet op de Xbox One zijn. Cliff Bleszinski legde het uit aan IGN.

  Tijdens de E3 PC Gaming Show kwam mede oprichter van Boss Key Studios Cliff Bleszinski vertellen over de aankomende game van de studio. Zo vertelde hij dat de game vanaf 28 juni in een open bèta terecht komt en dat de game zelf op 8 augustus te krijgen is.

  Allemaal goed nieuws natuurlijk. Maar er waren wel wat vraagtekens bij de onthulling. De game komt namelijk naar de pc en de PlayStation 4, maar niet naar de Xbox One. Bleszinski kreeg achteraf dan ook de nodige kritiek vanuit de fans te horen.

  Lawbreakers release voor Xbox One niet uitgesloten

  Bleszinski kreeg onder andere de opmerking dat het wel lijkt alsof hij de Xbox de rug toekeert. Maar daarvan is niets waar geeft hij aan:

  "Toen we keken naar het feit dat we maar voor één console konden ontwikkelen, zagen we dat de PlayStation een enorme install base heeft. Dat betekent niet dat we later geen Xbox-versie kunnen maken, of Xbox XOXO, of hoe ze de console vandaag ook noemen. Ik zou het niet uitsluiten."

  De keuze van Boss Key Studios is dus puur gebaseerd op het beschikbare budget en een Xbox versie is allerminst uitgesloten. Als de game het goed doet op de pc en PlayStation 4 zou het dus zomaar kunnen dat er aan de Xbox One of zelfs de Xbox One X versie gewerkt zal gaan worden.

  Voorafgaand aan de Lawbreakers release op 8 augustus voor de PlayStation 4 en pc, zal de game een zoals gemeld een bètafase in gaan. Mensen die een key hebben voor de gesloten bèta (aanmelden kan hier) kunnen al op 28 juni aan de slag met de game. Twee dagen later gaan de bètadeuren wijd open en start ook de open bèta.

  LawBreakers

  Verkijgbaar vanaf 8 august 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.